Hem » Nyheter » Högsommarvärme under årets Velodromlopp

Högsommarvärme under årets Velodromlopp

Reinhold Daubner vann det första racet i 1000cc Cupen.

Velodromloppet Historisk GP kördes i helgen i strålande solsken. Närmare 200 förare kom till start i de elva heaten och 4000 åskådare besökte tävlingen, som var finalen på Karlskoga Motorsportvecka.

Förutom alla trevliga race bjöds publiken på uppvisning av gamla roadracingcyklar, sportbilar samt att alla märkesklubbar ställde ut sina fina bilar på gräsparkeringen.
1000cc Cupen var som vanligt största heatet med 26 bilar till start! Reinhold Daubner var snabbast i kvalet och han lyckades förvalta sin poleplats till seger i det första racet före Torbjörn Andersson och Tobias Ståhlberg. I det andra racet var Andersson snabbare och han tog segern före Daubner och Ståhlberg.

Gustaf Stenquist vann dubbelt i E-klassen.

I E-klassen vann Gustaf Stenquist det första racet före Jan Christians och Mats Berglind i sin intressanta SAAB 95! Är den verkligen klassad, kanske ni undrar! Ja, för det var den första SAAB:en som fick 4-växlad låda och därför körde SAAB med en 95:a i Monte Carlorallyt 1961. Stenquist vann även andra racet, nu före Berglind och Tobias Svanberg.
”SAAB-klassen” vanns av Ulf Svensson före Per Ola Persson och Christer Olsson i första racet. I andra vann Svensson före Pertti Kurki-Suonio och Peter Nylén.

Mats Berglind väckte uppmärksamhet med sin SAAB 95.

RHK delade ut sina vandringspriser under helgen. Ronnie Petersonstatyn tillföll Lena Holm som sköter mycket av det administrativa arbetet kring Velodromloppet. Torsten Memorial gick till Michael Sundin för hans arbete som klasspappa för det nyaste standard och GT-heatet. Presidents Trophy gick till Tomas Otterberg för hans arbete som klasspappa för Formula Slicks.
Nästa tävling körs redan om ett par veckor, då är det sommarens stora sportvagnshelg på Ring Knutstorp.