Hem » Nyheter » Kallt på Kinnekulle

Kallt på Kinnekulle

RHK premiär på Kinnekulle Ring.

Det vackra sommarvädret försvann under Racinghistoriska klubbens första tävling på Kinnekulle Ring. Fredagen var först solig och varm, men det övergick sedan i regn, vilket höll i sig på lördagen då det endast var fyra grader varmt! Söndagen var i princip regnfri och någon grad varmare. Det blev ingen publik att tala om, men Kinnekulle har ändå ett trumfkort för publiken; de erbjuder nämligen Sveriges enda drive-in platser!

I 1000cc Cupen FC tog Mattias Ståhlberg pole. Han ledde första racet från start till mål före Hans Beckert och Per Skårner. I F var det en hård kamp mellan SAAB-förarna där till sist Anders Jensen gick segrande ur striden före Christer Olsson och Lennart Nilsson. I E-klassen vann Jan Christians före Karl-Gustav Rundberg och Anders Johansson

I andra racet lämnade Ståhlberg över bilen till pappa Jerry, som fick starta sist. Utan Mattias var det ingen som kunde ge Beckert en match. Han vann FC enkelt före Skårner och Reinhold Daubner, som hade en tuff intern fight. I F fick vi se samma SAAB-trio på pallen. I E vann Christans igen, nu före Peter Nylén och Rundberg.

Nästa tävling är Velodromloppet i Karlskoga.

Resultaten från Kinnekulle hittar ni här: