Hem » Förare » Anders Jensen

Anders Jensen

 • Startnummer: 34
 • Klubb: Borås MK
 • Hemort: Borås
 • E-post: andersjensen96@hotmail.com

 • Ambitioner: Började som kartis åt broder Rolf när jag var 13. När jag var 19 startade jag med rally i en SaabSport. Sedan dess har det blivit en del tävlande bl.a. i skogen, i backe, på bana och lite rallycross med olika V-bilar, V4, Volvo och VW ;-).

  Har länge varit sugen på att återuppta biltävlandet i någon form. Sedan starten av 1000cc Cupen har jag varit ute på tävlingarna och kastat lystna blickar på bilarna och tyckt att det där verkar ju väldigt trevligt. Att sedan atmosfären bland deltagarna känns genuin och mycket trivsam har ju inte gjort saken mindre lockande. Min ambition med att bygga och köra 1000 cupare är att komma ut i just den trevliga atmosfär som jag på visst avstånd har iaktagit samt kunna rejsa så ofta och mycket som bara är möjligt med min 2-takts Saab.

 • Bil: Modell: SAAB 96 Sport 1964
  Kategori: F-klassning
  Motor: 3 cyl 2-t, 844cc, gr 2, balanserad, Lancia förg
  Växellåda: 4 växl, drevsats special 1, slutväx 7:37-38-40
  Chassi: Knalle Racing väghållningssats monterad, viktbalanserad
  Bromsar: Orig. bromsar, racingslang, värmehärdade std.belägg
  Vikt: 792 kg
  Kommentar: P 9301, Saab Sport 1964 som tidigare har körts av Ronny Eriksson (ä.k. "Generalen") en mängd tävlingar på 60 talet men då med regnr OA 66461. På senare tid övergick bilen till Magnus Nilsson. Jag köpte bilen i delar 2006 och en hel del saknades dock inte lanciaförgasare. Efter en hel del kompletterande och renovering av delar, ihoplappande, burbyggande och förstärkning av kaross fick jag äntligen färg på bilen i mars 2007 och sedvanliga montagearbeten vidtog. Säsongen 2007 ansåg jag nu inte som realistiskt att delta i så jag koncentrerade mig på att hjälpa broder Rolf. Säsongen 2008 har jag som målsättning att köra full RHK-serie. Jag har redan börjat med att provköra bilen SSKs fria träning på Kinnekulle dock med otrimmad standardmotor. Skall bli riktigt kul och se vad det innebär att köra trimmat. Går det att få häng på Nisse, Wigren och de andra?
Övrigt/Bilder:

34-bild-1-rostlagning 34-bild-2-nylackad 34-bild-3-knutstorp-2010