Hem » Nyheter » Svenskt Sportvagnsmeeting – 40 år på Ring Knutstorp

Svenskt Sportvagnsmeeting – 40 år på Ring Knutstorp

3_1L_160703-061

Svenskt Sportvagnsmeeting kördes för 40:e året i rad på Ring Knutstorp. Arrangörsklubben MSCC fyllde dessutom 60 år. Det blev minst sagt ett blandat väder under helgen med allt från sol, regn till åska. Som vanligt kördes både Sportvagnsmästerskapet och den Racerhistoriska cupen.

1000cc Cupen var som vanligt största heatet med 26 bilar på startlinjen. Det var fyra förare som höjde sig över mängden och som drog ifrån övriga fältet. Efter en intensiv kamp blev det till sist Hans Beckert som vann före Reinhold Daubner, Mattias Ståhlberg och Per Skårner. Andra heatet blev inte fullt lika jämnt. Skårner vann med 4.8 sekunder före Beckert och Daubner.

I E-klassen var det också kamp om placeringarna. Jan Christians vann första racet före Peter Nylén och Karl-Gustaf Rundberg. I andra vann Nylén före Rundberg och Peter Kumlin.

I F vann Fredrik Tornerhielm första racet före Ulf Svensson och Christer Olsson. I andra vann Tornerhielm igen, nu före Anders Jensen och Olsson.

Det serverades traditionellt sillbord på lördagskvällen, men stämningen stördes av ett hastigt regnfall.

Nu blir det sommaruppehåll. Nästa tävling körs på Mantorp Park i augusti.