Hem » Nyheter » Maxat startfält i Karlskoga

Maxat startfält i Karlskoga

Velodromloppet Historic GP

I snart 20 år har Velodromloppet körts som en historisk racingtävling på Gelleråsbanan i Karlskoga. De senaste åren med tillägget Grand Prix. Karlskoga Motorförening har tillsammans med Racinghistoriska Klubben byggt upp en fantastisk produkt som bara blir bättre och bättre för varje år. Förutom själva tävlingen växer även kringarrangemangen. I år kunde vi se uppvisning av gamla motorcyklar, Williams F1 från 2007, flyguppvisning, historisk gokart samt finbilsparkeringen med alla klubbar. På marknadsavdelningen fanns både café, kläder och hårvård.

Förarna och publiken återvänder år efter år och det tillkommer hela tiden nya förare och besökare. I år var det 250 förare som deltog i de 12 heat som kördes. Nytt för i år var att man körde ett långlopp på 40 minuter med obligatoriskt depåstopp. Detta gav tävlingen ytterligare en ny dimension.

1000cc Cupen har varit RHK´s största klass de senaste åren, och i helgens tävling fyllde de banan till fullo då det var maximala 32 bilar med i tävlingen! Holländaren Jasper Izaks blev en tuff nöt för de svenska förarna och han vann båda racen med sin Abarth. Reinhold Daubner och Per Skårner var närmast efter i första racet och i andra var Hans Beckert och Daubner tvåa och trea.

I F-klassen var Fredrik Tornérhielm snabbast i båda racen och i E tog Jan Christians en dubbelseger.

Nästa tävling körs redan första helgen i juli då det är dags för Svenskt Sportvagnsmeeting. Då fylls depån även av sportbilar.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se