Hem » Nyheter » 1000cc Cup utan eget heat i Anderstorp

1000cc Cup utan eget heat i Anderstorp

Jonas E Pölda tog en dubbelseger i 1000cc Cup.

Årets fjärde deltävling i Riksmästerskapet för Racinghistoriska Cupen kördes på ett vått Anderstorp, men till skillnad från i fjol såg vi det mesta av regnet på test och kval, medan de flesta race kördes på en torr, eller upptorkande bana.

Det var ju 50 år sedan det första VM-loppet för Formel 1 kördes i Anderstorp, men tyvärr blev det inte något speciellt firande kring detta. Nostalgin flödade ändå när man fick se alla historiska racerbilar på racerbanan och i depån.

För första gången på 20 år tvingades 1000cc Cupen inlemmas i heatet för standardbilar före 1965. De körde för första gången som eget heat säsongen 2003 och har under många år varit den största klassen inom RHK, men till helgens tävling kom det endast nio bilar till start.

Jonas E Pölda var bästa 1000cc Cupare på 8:e plats totalt. Fartskillnaden inom heatet var inte så stor som många befarande. Tre av 1000cc Cuparna körde i mål på samma varv på segraren och ingen blev varvad mer än en gång. Tobias Wijk kom tvåa och Andreas Rönnberg tog tredjeplatsen.

I det andra racet var Pölda var återigen bäst i 1000cc och han kom sjua totalt. Rönnberg kom tvåa och Gustaf Stenquist kom trea i Wijks bil sedan drivaxeln pajat i första racet.

Niklas Enander och Peter Svensson turades om att vara etta och tvåa i E-klassen.