Hem » Nyheter » Comeback för Svenskt Sportvagnsmeeting

Comeback för Svenskt Sportvagnsmeeting

I helgen kördes Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp. Det var ett glatt återseende, eftersom man tvingades ställa in tävlingen i fjol. De fick till och med ha lite publik. Ca 1000 personer tog chansen att få se sportvagnar och historiska racerbilar i sin naturliga miljö! Närmare 250 bilar kom till start under tävlingen, vilket också är en fantastiskt bra siffra med tanke på allt som har varit. Helgen bjöd verkligen på ett växlande väder. Allt från strålande sol till monsunregnskurar med inslag av åska!

1000cc Cupen

Det var kojornas kamp i 1000cc Cupen. Mattias Ståhlberg vann till sist efter en hård kamp mot Hans Beckert. Torbjörn Andersson kom trea. Olof & Tobias Wijk har köpt Kaj Wallins Fiat Abarth 1000 TC och de delade på styrningen i helgen. Tobias körde första racet och körde i mål på en hedrande fjärdeplats. Tobias ledde faktiskt första racet innan han snurrade.  Vi fick se samma trio på pallen även i andra racet. I F-klassen vann Per Ola Persson första klassen före Fredrik Tornérhielm och Lars-Erik Danielsson. E-klassen vanns av Gustaf Stenquist före Jan Christians och Mats Berglind. I andra racet vann Tornérhielm F-klassen före Danielsson och Christer Olsson. I E vann Stenquist före Christian och Berglind. Ellen Svanberg debuterade i E-klassen i pappa Tobias Austin A35 och tog två femteplatser.

Nästa tävling för den racerhistoriska cupen körs på Mantorp Park i mitten av augusti.