Hem » Nyheter » Final för 1000cc Cupen i Falkenberg

Final för 1000cc Cupen i Falkenberg

Reinhold Daubner tog starten i det andra racet.

Finalen för den racerhistoriska cupen kördes under tävlingen Falkenberg Classic tillsammans med Sportvagnsmästerskapet. Över 200 bilar kom till start. Vädret var inledningsvis väldigt ostadigt med blåst och regn under träningar och kval, men det torkade upp lagom till att racen skulle köras.

FC-Pallen efter andra racet med Reinhold Daubner som vinnare före Torbjörn Andersson och Jan Gunleik Kilen.

Torbjörn Andersson vann riksmästerskapet för historiska standardvagnar.

Det var spännande att följa upplösningen i 1000cc Cupen, som mönstrade ett stort startfält med 23 bilar på griden. Tobias Stålberg var snabbast i kvalet före Torbjörn Andersson och Per Skårner. Skårner hade dock nya problem med bilen, denna gången fungerade inte kopplingen och han tvingades kasta in handduken. Ståhlberg hamnade på taket redan på första varvet! Torbjörn Andersson tog hand om ledningen, men uppvaktades intensivt av Reinhold Daubner. Andersson lyckades hålla undan och vinna före Daubner med en knapp halv sekund. Bruno Helgesson kom trea. I andra racet var Daubner snabbast iväg i starten, medan Andersson misslyckades helt. Han tappade många platser och fick ett styvt jobb att ta sig upp genom fältet. Daubner höll undan och vann, medan Andersson lyckades ta sig ända upp till andraplatsen. Jan Gunleik Kilen kom trea. Skårner lyckades inte komma till start i andra racet heller och tappade därmed viktiga poäng i riksmästerskapet, där Andersson gick förbi och vann.

F-Pallen efter andra racet med Ulf Svensson före Per Ola Persson och Pertti Kurki-Suonio.

Pertti Kurki-Suonio körde snabbt i Simo Lampinens gamla fabriksbil.

I F-klassen vann Per Ola Persson före Krister Wigren och Lennart Nilsson. I andra racet vann Ulf Svensson före Persson och det finska racingesset Pertti Kurki-Suonio, som var gästförare från Finland i Simo Lampinens gamla fabriksbil!

E-pallen efter det andra racet med Jan Christians som segrare före Peter Kumlin och Torbjörn Svanberg.

Jan Christians höll undan och vann E-klassen.

I E-klassen var det en stor engelsk dag när Jan Christians vann före Peter Kumlin och Tobias Svanberg. Alla tre körde Austin. Det blev samma trio även i andra racet.

Årets historiska racingserie är härmed avslutad. Nu väntar RHK´s årsfest som i år kommer att hållas på High Chaparral i början av november. Det var många år sedan RHK var där senast. För 1000cc Cupen väntar förhoppningsvis en trevlig uppladdning i närheten av Trestadsområdet någon gång i början av nästa år…

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se