Hem » Nyheter » Händelserika race i växlande väder på Kinnekulle Ring

Händelserika race i växlande väder på Kinnekulle Ring

Av ansiktsuttrycket att döma har nog Mats Berglind redan här insett att detta inte kommer att sluta väl…

Racerhistoriska Cupen körde årets andra deltävling på Kinnekulle Ring. Drygt hundra historiska bilar fanns på plats. Eftersom tävlingen hade flyttats från i maj fanns det tyvärr ingen möjlighet att köra någon fredagsträning då banan redan var uthyrd. Under lördagen fick alla köra en träning och ett kval under mycket svårtippade väderförhållanden! Först var det regn, sedan sol, sedan sol och regn och även åska! Fälgkorsen gick varma hela dagen!

1000cc Cupen brukar vara en pålitligt stor klass, även om det var väntat med ett mindre startfält på Mantorp nu senast. På Kinnekulle var de ”bara” 14 bilar till start, vilket får betecknas som lite för att vara 1000cc Cupen. Det var riktigt SAAB-väder på kvalet, vilket passade Per Ola Persson bra då han tog sin första pole någonsin! Han funderade på hur han skulle använda det till sin fördel när det blev torrt till racet, vilket han förstod inte skulle vara så lätt. Mycket riktigt var det Per Skårner med sin Abarth som tog starten, men Persson hängde med bra och var mindre än sekunden efter i mål. Ulf Svensson kom trea. Mats Berglind hade fått bättre fart än någonsin i sin unika SAAB 95. När kan kom ned mot Kvarnkurvan tvingades han väja lite och kom ur balans. Han fick så bra fäste in i kurvan att det kastade runt bilen och han rullade tre varv innan det tog stopp. Han tog sig ur bilen för egen maskin, men med ömma revben. – Jag fick några sprickor i revbenen, men annars mår jag bra. Bilen ser illa ut, men jag skall göra ett ordentligt försök att få den raceklar igen, sa Berglind. Vi fick se samma trio på pallen även i andra racet.

Starten i första racet
Per Skårner vann båda racen före Per Ola Persson och Ulf Svensson
Bernt Bringefors vann dubbelt i E-klassen

Bernt Bringefors tog en dubbelseger i E-klassen. Peter Svensson var tvåa båda gångerna. I första racet var det faktiskt bara två E-bilar som tog sig i mål! I andra racet var det tre i mål och trea kom Dick Ström. Det var stor SAAB-dominans denna gång då de upptog drygt halva startfältet…

Pristagarna från Kinnekulle (som fick sina priser i Falkenberg). Fr v: Per Ola Persson, Christer Olsson, Ulf Svensson, Peter Svensson och Lennart Nilsson.