Hem » Nyheter » Många mästare korades i Falkenberg

Många mästare korades i Falkenberg

Reinhold Daubner tog starten i andra racet, men lyckan blev kortvarig…

Falkenberg Classic kördes under strålande solsken denna fina septemberghelg. Tre Riksmästare korades samt massvis med klassegrare i både Sportvagnsmästerskapet och Racinghistoriska klubbens serier.

Hans Beckert vann första racet före Reinhold Daubner och Tobias Ståhlberg.

Torbjörn Andersson hade redan vunnit 1000cc – F-klassen, varför han stod över finalen och överlämnade bilen till Hans Beckert. Beckert var på strålande åkhumör och han vann första racet före Reinhold Daubner och Tobias Ståhlberg. Daubner satte snabbaste varv och fick starta först i andra racet. Daubners lycka blev dock kortvarig då han tvingades bryta redan på femte varvet. Beckert vann igen före Bruno Helgesson och Tore Lysebo. En bit ned i fältet tog Gustaf Stenquist hand om segern i E-klassen före Jan Christians och Tobias Svanberg. Christians vann andra racet före Stenquist och Svanberg, men Stenquist vann klassen och blev dessutom riksmästare.

Ulf Svensson sammanbiten före start.

Säkerheten framför allt! Så resonerade nog Ulf Svensson när han cyklade runt med hybridskyddet…

Christer Olsson vann ”SAAB-klassen” före Per Ola Persson och Pertti Kurki-Suonio. I andra racet vann Ulf Svensson före Olsson och Persson.

Gustaf Stenquist blev Riksmästare i Standard och segrare i E-klassen.

I den totala RHK-Cupen vann Arvid Viktorsson före Gustaf Stenquist och Magnus Rugsveen. 234 förare tog poäng i RHK-Cupen i år. 140 förare deltog i RM för standard, 115 deltog i formel och 57 deltog i GT.

Förarna kan se fram emot ett stort prisbord i Eskilstuna den 26:e oktober!