Hem » Nyheter » Racingintresserad – prova 1000cc Cupen

Racingintresserad – prova 1000cc Cupen

Det är racingserie där tonvikten ligger på upplevelsen att få köra klassisk racerbil på en bana och ha trevligt tillsammans med kamraterna i depån. Det är alltid lätt att få nya kontakter i en racingdepå och att få hjälp/råd.

Vi kör med bilar byggda före 1966 och med max cylindervolym på 1000 cc. Bilarna skall vara historiskt korrekta och bilen/föraren skall ha modern säkerhetsutrustning.

Det är ett ganska stort steg att börja med racing och det bästa rådet man kan ge en intresserad är: KÖP EN FÄRDIG BIL, det spar både tid och pengar. Den bästa ingångsporten till historisk racing och den ekonomisk vettigaste är en 1000cc Cups bil i den s.k. E-klassen d.v.s. bygd före 1963. Dessa bilar är förhållandevis enkelt byggda och en amatörmekaniker kan lära sig att sköta en sådan bil, dessutom är mångfalden relativt stor. Det finns idag gamla tävlingsbilar i Sverige som inte används och troligen kan köpas loss till en rimlig penning.
Är DU intresserad, kom och hälsa på oss och FRÅGA i samband med de tävlingar Racerhistoriska klubben arrangerar https://www.rhkswe.org/tavlingar/.

1000 cc Cupen har en hemsida med basal information: https://1000cccupen.com/ .

På SAAB Bilmuseum Festivalen skall vi samla några 1000cc Cups SAABar för uppvisning på Kinnekulle ring söndag 9 juni.

Kontakta undertecknad eller klassmamman Tina Carlson 0705-48 57 72 för tips på tävlingsbilar som eventuellt är till salu.

Ulf G Andersson #45 Saab Sport