Hem » Nyheter » Trevlig stämning på Velodromloppet Historic GP

Trevlig stämning på Velodromloppet Historic GP

Uppställning för andra heatet för 1000cc Cupen.

I drygt 30 år har RHK arrangerat Velodromloppet Historic GP på Gelleråsen Arena i samarbete med Karlskoga MF och Karlskoga Motorstadion.

Årets upplaga var lite mindre än vanligt. Det fanns inga jubileer, inga gästklasser eller specialinbjudna gästförare. Det var mer som en vanlig tävling kryddad med en marknadsgata och uppvisning av gamla motorcyklar.

På racerbanan var det action som vanligt. Förarna bjöd som alltid på härliga race med sina fina racingklenoder. Publiken trivdes och det kom 5000 åskådare!

1000cc Cupen hade ett stort heat med 22 bilar på griden. Jonas E Pölda satte en kanontid i kvalet som var nästan två sekunder snabbare än Tobias Wijk! Då Pölda var så överlägsen redan i kvalet blev tyvärr inte första racet så spännande. Pölda ledde från start till mål och vann före Wijk och Roger Håkansson. Andra racet blev en upprepning av första, men så plötsligt tappade Pöldas bil fart ute på banan! Alla trodde att loppet var kört för honom, men så fick han fart på bilen och han vann igen före Wijk och Håkansson. – Plötsligt slog huvudströmbrytaren av sig. Det tog några sekunder innan jag fick fart på den igen, men det gick ju bra, sa Pölda.

Jonas E Pölda tog en dubbelseger i 1000cc Cupen före Tobias Wijk och Roger Håkansson.

I F-klassen vann Per Ola Persson första racet före Lars-Erik Danielsson och Håkan Huggare. I andra racet vann Persson före Danielsson och Christer Olsson.

I E-klassen var Jan Christians tillbaka i sin gamla Austin A40 Futura och han vann första racet komfortabelt. Peter Svensson hade opererat en hand och hade därför lånat ut sin Austin A40 Futura till Matz Fröbom. Fröbom brukar köra en Ford Galaxie i normala fall så detta var verkligen en annorlunda upplevelse för honom. – Jag har aldrig känt att banan är så bred förut. Det är klent med effekt, men väldigt kul, sa Fröbom som tog andraplatsen före Dick Gärder. I andra racet gick det ännu bättre, för då vann Fröbom före Ellen Svanberg och Gärder.

Matz Fröbom vann sitt första race i 1000cc E-klass före Ellen Svanberg och Dick Gärder.