Somrig RHK-premiär på Kinnekulle Ring

Det var stort startfält i 1000cc Cupen.

Riksmästerskapet för Historisk Racing hade sin årspremiär på Kinnekulle Ring med Stockholms Sportvagnsklubb som arrangör.

Det var ett härligt sommarväder hela helgen och de 115 förarna trivdes gott i solskenet.

Per Ola Persson lyckades ta andraplatsen i andra heatet i 1000cc Cupen trots en hockeytackling av däcksbarriären.

1000cc Cupen hade fått ihop ett bra startfält till premiären med 19 bilar på griden. Regerande mästaren Jonas E Pölda hade bevarat formen från i fjol och han vann första racet från pole utan problem. Per Ola Persson startade från andra rutan, men i racet fick han till sist ge sig för Roger Håkansson som tog andraplatsen före Persson. Pölda vann även det andra racet utan problem, men bakom honom blev det en ny fight mellan Persson och Håkansson. Persson tog i så att inte banan räckte till. Han tacklade en däckstrave och bucklade till hela sidan, men han lyckades ändå hålla sig kvar i fighten och till sist gå segrande ur den striden när han tog andraplatsen före Håkansson.

Fredrik Weigl synar rapsen i första racet.

Vi såg en mycket intressant debutant i Fredrik Weigl. Han kom snabbt in i körningen och låg med strax bakom täten när han tyvärr fick problem med bromsarna och for av i första racet. I andra körde han i mål på en mycket hedrande fjärdeplats.

Jan Christians tog en dubbelseger i E-klassen i premiären.

I E-klassen har Jan Christans gjort comeback med sin Austin A40 Futura. Han vann första racet före Peter Svensson och Peter Kumlin. Christans vann även andra racet, nu före Kumlin och Bernt Bringefors.

Nästa tävling är Velodromloppet Historic GP som körs på Gelleråsen Arena den 15-16 juni.