Hem » Nyheter » Nostalgia Racing Days på Mantorp Park

Nostalgia Racing Days på Mantorp Park

Bromsduell i 1000cc Cupen mellan Reinhold Daubner (#50) och Per Skårner (#46).

MK Scandia arrangerade för tredje året i rad tävlingen Nostalgia Racing Days. Evenemanget blir bara bättre och bättre för varje år. Förutom de närmare 200 bilarna som tävlade på banan fick vi se ännu fler bilar på utställningsområdet! Det var mycket ögongodis för alla bilentusiaster.

Tävlingen var fjärde deltävlingen i den Racinghistoriska Cupen. Dessutom kördes en deltävling för den nya klassen Legends, som ser ut som gamla bilar, men som är moderna under skalet. Det är små röramsbyggen med en plastkaross som ser ut som 30-tals Ford eller Chevrolet. Alla kör med likadana drivlinor, vilket borgar för spännande och täta race.

1000cc Cupen charmade som vanligt publiken med sin mångfald av gamla trevliga bilar. Det var hård fight om segern. Reinhold Daubner stod till sist som segrare före Kjell Wallin och Per Skårner. I andra racet blev det ingen fight alls om segern. Skårner rasade motorn redan på andra varvet och Daubner fick drive through för tjuvstart. Hans Beckert tackade och tog emot och vann utan fight. Daubner lyckades köra upp sig till andraplats, trots straffet. Jan Gunleik Kilen kom trea.

I F-klassen tog Ulf Svensson sin första seger för året före Anders Jensen och Christer Olsson. I andra racet ledde Jensen, men fick hårt motstånd av 1000cc Cupens ordförande Anne Grete Dahl. Hon var om och ledde på sista varvet, men i näst sista kurvan lyckades Jensen klämma sig förbi och vinna före Dahl och Olsson.

I E-klassen tog Jan Christians en dubbelseger före Karl-Gustav Rundberg. Peter Nylén och Peter Kumlin tog var sin tredjeplats.

Nu återstår endast finalen på Falkenberg om en dryg månad. I tabellen leder Hans Beckert FC, Anders Jensen F och Jan Christians E.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se