Hem » Nyheter » Strålande racingväder när Falkenberg Classic kördes

Strålande racingväder när Falkenberg Classic kördes

Falkenberg Classic med RHK & SPVM

Falkenberg Classic har etablerat sig som en av de riktigt stora klassiska racingtävlingarna. I helgen kördes finalen för Racinghistoriska Cupen samt Sportvagnsmästerskapet. Närmare 250 bilar stod på startlinjen.

1000cc Cupen är RHK´s största klass och här finns det många små charmiga bilar. I helgens första race fick vi se en stenhård, men juste, kamp mellan Hans Beckert och Reinhold Daubner. De turades om att vara i ledning. Beckert gick segrande ur den första striden före Daubner och Jan Gunleik Kilen. I det andra racet var Daubner mera på bettet. Han ledde från start till mål. Beckert orkade inte riktigt få slagläge och vid varvningarna tappade han hela tiden lite mer. Daubner vann racet före Beckert och Bruno Helgesson. Beckert vann 1000cc Cupen och han vann även Riksmästerskapet för historiska standardbilar!

I F-klassen var Anders Jensen snabbast före Christer Olsson och Krister Wigren. I andra racet krokade Jensen ihop med Anne Grete Dahl och båda tvingades bryta. Ulf Svensson vann före Per Ola Persson och Wigren. I cupen vann Jensen före Lars-Erik Danielsson och Christer Olsson, som slutade på samma poäng.

Jan Christians kom till Falkenberg som ledare i E, men han fick kasta in handduken redan innan racen. Hans hårdtrimmade BMC-motor hade formligen exploderat. Motorblocket var spräckt mitt i tu! Detta lämnade vägen öppen för hans konkurrenter. Karl-Gustav Rundberg och Peter Nylén delade på segrarna med Alf Pålsson som dubbeltrea. Rundberg vann mästerskapet före Nylén och Christians.

1000cc Cupen höll avslutningsfest på en restaurang i Falkenberg där vandringspriset ratten delades ut till Anders Jensen. Tobias Svanberg fick en tavla för sin aldrig sinande entusiasm. Ett par fina tavlor från Peo Eriksson lottades också ut.