Hem » Nyheter » Rafflande finaler i Falkenberg

Rafflande finaler i Falkenberg

Starten av första finalracet i Falkenberg där Tobias Wijk tog ledningen.

Riksmästerkskapsfinalen för årets racerhistoriska cup kördes som vanligt i Falkenberg. 140 historiska bilar stod på startlinjen. Det var ett småkallt och lite blåsigt höstväder som bjöds i Falkenberg och några hundra tappra åskådare fanns på plats för att bevittna finalerna.

1000cc Cupen har haft det tufft under Coronatiden och har varit den klass som har tappat flest deltagare, men nu äntligen har vinden vänt och de kom till start med 19 bilar denna gång! Det är den bästa siffran sedan pandemin startade. Mattias Ståhlberg var snabbast i kvalet före Tobias Wijk. Dessa båda herrar bjöd på mycket fina dueller där de delade på ledningen under båda racen. Det var Ståhlberg som var starkast då han vann båda racen före Wijk. Per Ola Persson och Gustaf Stenquist delade på tredjeplatserna.

Mattias Ståhlberg och Tobias Wijk hade härliga dueller i 1000cc Cupen.

I E-klassen vann Gustaf Stenquist första racet före Peter Svensson och Dick Gärder. I det andra vann Stenquist före Tobias Svanberg och Svensson. Svanberg trampade av gaswiren i starten av det första racet och fick starta sist i andra.

Några av pristagarna vid helgens tävlingar, fr v: Ulf Svensson, Per Ola Persson, Gustaf Stenquist och Peter Svensson.

Gustaf Stenquist vann E-klassen i RHK Cupen och Mattias Ståhlberg vann F-klassen. Stenquist vann även Riksmästerskapet för historiska standardbilar.

Gustaf Stenquist blev årets Riksmästare i Standardbilsklassen.