Hem » Nyheter » Underbar racehelg på Kinnekulle Ring med rekordstort deltagande i Historiska Racing Cupen

Underbar racehelg på Kinnekulle Ring med rekordstort deltagande i Historiska Racing Cupen

Hans Beckert tog kommandot i 1000cc Cupen.

Stockholms Sportvagnsklubb stod som arrangör när årets första deltävling i historisk racing genomfördes på Kinnekulle Ring. Helgen bjöd på ett blandat väder. Lördagen innehöll regnskurar mest hela dagen. Det var något heat som lyckades klara sig undan, men i stort sett var det regndäck på för de allra flesta. Söndagen hotade med tidvis mörka moln, men alla race kördes på torr bana. Det var glädjande att se att det var en del publik som hade letat sig till banan.

1000cc Cupen hade ett par tuffa år under pandemin, men nu är man tillbaka med full kraft och i helgen kunde de stoltsera med 24 bilar på griden! Hans Beckert tog pole före Jan Christians, i år i en Austin Cooper och Reinhold Daubner. Beckert hade ett tufft körprogram i helgen där han körde med tre olika ”kojor” i tre olika klasser. Hans målsättning var givetvis att ta sex klassegrar, även om han insåg att det skulle bli tufft.

Beckert inledde bra, för han stack som en avlöning så fort racet hade kommit igång. Han vann med 14 sekunder före Jonas E Pölda! Daubner kom trea. Gustaf Stenquist vann E-klassen före Mats Berglind och Tobias Svanberg. Niklas Enander höll på att göra en ”Berglindare” då han kom upp på två hjul in i Kvarnsvängen. Men med hans ”Thaikwondoreflexer” lyckades han styra emot och fick ned bilen på alla fyra igen, visserligen hamnade han långt ut i sandfållan, men han kunde fortsätta loppet. Beckert ledde klart i det andra racet när plötsligt en ventil gick av och han tvingades parkera. Jan Christians stod upp och körde för han hade gett sig katten på att ta sig ikapp Beckert, men han såg honom aldrig. Det var en mycket förvånad Christians som utropades som segrare före Pölda och E-föraren Stenquist! Per Ola Persson kom trea i F och Berglind kom tvåa i E före Svanberg.

Som vanligt kördes en rad andra klasser också inom RHK denna helg.

Efter denna trevliga inledning på säsongen ser vi fram emot Velodromloppet Historic GP som körs på Gelleråsen Arena den 18-19 juni.

En förvånad Jan Christians efter seger i det andra heatet i 1000cc Cupen före Jonas E Pölda och Gustaf Stenquist.