Hem » Nyheter » Sportvagnarnas höjdpunkt – Svenskt Sportvagnsmeeting

Sportvagnarnas höjdpunkt – Svenskt Sportvagnsmeeting

Svenskt Sportvagnsmeeting

Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp, det är inte bara ett namn på en tävling utan snarare ett begrepp inom svensk racing! Tävlingen arrangeras sedan 1974 av Malmö Sports Car Club, från början på Anderstorp, men sedan 1977 på Ring Knutstorp. Deltagarantalet har på senare år nästan tangerat 300 st, men årets upplaga såg en liten tillbakagång med ca 250 startande. Fortfarande en mycket bra siffra, vilket fortfarande placerar denna tävling som den största racingtävlingen i Sverige. I år hade man dessutom tuff konkurrens av Västkustloppet som kördes samma helg.

Svenskt Sportvagnsmeeting

I den historiska racingserien kan man få se bilar ända från 1920-talet fram till 1990. Ett otroligt stort omfång och mångfalden är stor! 1000cc Cupen var RHK´s största klass med 26 bilar på griden. Per Skårner startade från pole och han kontrollerade racet från start till mål. Han vann före Reinhold Daubner och Torbjörn Andersson. I andra racet var det fyra förare som tjuvstartade. Daubner vann före Andersson och Fredrik Tornérhielm.

Svenskt Sportvagnsmeeting

I E-klassen vann Gustaf Stenquist första racet före Karl-Gustaf Rundberg och Kari Lehto. Till det andra racet lämnade Gustaf över bilen till pappa Sven-Ola. Han visade att han också vet hur man rattar en Abarth. Han vann andra racet före Karl-Gustaf Rundberg och Kumlin.

Nu tar RHK sommarledigt. Nästa tävling är Nostalgia Racing Days & Classic Car Show på Mantorp Park i mitten av augusti.

Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se
Svenskt Sportvagnsmeeting Svenskt Sportvagnsmeeting